İngiltere Turist Vizesi Alma Rehberi

İngiltere için turistik vize nasıl alınır? Hangi belgeleri vermeliyiz? Nereye başvurmalıyız?


ADIM ADIM İNGİLTERE VİZE ALMA REHBERİ

İNGİLTERE TURİST VİZESİ  NASIL ALINIR?


İngiltere vizesi almak, diğer Avrupa ülkeleri vizeleri almaktan biraz daha zor olabilir. Fakat belgeleriniz tamam ise, süreklilik arz eden bir işiniz var ise ve de bankada yeterli paranız varsa hiç de zor değildir. İngiltere Avrupa Birliği üyesi olmasına karşın Schengen Vizesi burada geçerli değildir. İngiltere vizesi ile gidebileceğiniz ülkeler şunlardır: İngiltere, Kuzey İrlanda, İskoçya ve Galler. Aşağıda adım adım İngiltere ziyaretçi vizesi nasıl alınır anlatacağım. 


İNGİLTERE ZİYARETÇİ VİZE BAŞVURU MERKEZİ NERESİDİR?

İngiltere, vize başvuruları; İngiltere Vize Online Başvuru websitesi ile yapılır. Vize acentaları veya başka aracı kurumlara başvurmanıza gerek yoktur.  Vize alma işlemi toplamda 3 adımdır. Birincisi İngiltere vize başvuru formunu doldurmak ikincisi ise belgelerinizi teslim etmek.


1.ADIM: İNGİLTERE VİZE ONLINE BAŞVURU FORMUNU DOLDURMAK

 


İngiltere Vize Online Başvuru Formu Websitesi Linki: https://www.visa4uk.fco.gov.uk/home/index

İngiltere Online Vize Başvuru Formu (VAF1A)
Yukardaki websitesine girip “Register An Account” butonuna tıklayarak üye olun. Daha sonra email hesabınıza bir onay email gelecek. Buna tıklayıp hesabınızı aktif edin. Ardından websitesine giriş yapın. Unutmayın 3 kez ard arda şifrenizi yanlış girerseniz hesabınız bloke oluyor. Giriş yaptıktan sonra eğer kendiniz için başvuru yapacaksanız “Apply For Myself” butonunu tıklıyorsunuz. Eğer eşiniz, çocuklarınız veya birlikte gideceğiniz arkadaşlarınız için başvuruyorsanız "Apply For Someone Else" tıklıyorsunuz. Bu butona tıklatıdıktan sonra karşınıza aşağıdaki gibi bir ingiltere vize başvuru formu açılacak. Bu formu doldurup “Create Application” butonuna basarak asıl form doldurma işlemine başlıyorsunuz.


Başvuru formu doldururken toplamda 11-12 sayfa dolduracaksınız. O yüzden formu doldurmadan önce kendinize en az 2 saat boş zaman ayırın. Soruları dikkatlice okuyun. Formdaki sorular İngilizce fakat Türkçe açıklamaları da var. Ama tavsiyem iyi İngilizce bilen birisinden yardım alın. Zira bazı soruların Türkçe açıklamaları yanlış çevrilmiş bu nedenle kafa karışıklığına neden oluyor. Bir oturumda tüm soruları cevaplamak zorunda değilsiniz. Herhangi bir anda kaydedip başka bir zaman kaldığınız yerden devam edebiliyorsunuz.

Tüm soruları doldurduktan sonra “Declaration Sign” adımına geleceksiniz. Bu adımda sizden doldurduğunuz formu imzalamanızı isteyecek. Bilgisayar ekranından imzalayamayacağınız için imza yazan kutuya adınızı soyadınızı yazıyorsunuz. Daha sonra başvuru formunuzun yazıcı çıktısını alıp üstüne ıslak imzanızı atacaksınız.
Ardından ödeme işlemi "Payment" gelecek. Ödeme işlemini de yine online olarak kredi kartınız ile yapacaksınız. Ödeme yapmadığınız sürece sistem sizi bir sonraki adıma geçirmeyecek. Üstelik başvuru merkezinde elden ödeme alınmıyor. Sadece kredi kartıyla ödeme yapabilirsiniz.


İngiltere Vizesi Ücreti Ne Kadar?

İngiltere vizesi ücreti 141$ olarak belirlenmiştir. Mayıs 2014 itibariyle Türk Lirası olarak ortalama 300TL vize ücreti veriyorsunuz. Eğer başvurunuz reddedilirse, Konsolosluğa para iadesi için başvuru yapabilirsiniz. Bu noktada hukuki haklarınız korunuyor olacak. Vize başvurularının %95’i pozitif sonuçlanmış. Muhtemelen sizin ki de olumlu olacaktır.
Güncel vize başvuru sonuçlarını şu adresten öğrenebilirsiniz.

 

İngiltere Vizesi İçin Randevu:

İmzalama işleminin ardından randevu tarihi seçme aşaması geliyor. Sistem size boş günler ve saatleri gösteriyor. Sabah saat 08:00’den akşam 17:00’ye kadar randevu alabiliyorsunuz. Randevunuzu kesinlikle atlatmayın aksi halde başvurunuz tehlikeye girebilir. Randevuyu sabah 08:00 seçenler işlemlere ancak 08:30 gibi başlıyor.


Online Başvurunun Tamamlanması:

Aşağıda full tamamlanmış bir başvuru formu görüyorsunuz. Tüm adımlar tamamlandığında sağdaki bütün kutular yeşile dönüyor.

Tüm adımlar başarıyla tamamlanmış başvuru

İlk adımı başarıyla tamamladınız sıra geldi evrakların hazırlanması adımına...


2.ADIM: İNGİLTERE VİZESİ EVRAKLARI

İngiltere vizesi için belli bir evrak listesi yok. Konsolosluk sizden başvurunuzu destekleyecek tüm belgeleri istiyor. Bunların tamamının ingilizce olmasına da gerek yok. Ama ingilizce olabiliyorsa ingilizcelerini teslim edin. Ben kendim için hazırladığım evrak listesini vereceğim. Bu belgelerle başvurumu yaptığımda hiçbir sıkıntı çıkmadan vizemi aldım.


İngiltere Vizesi İçin Gerekli Evraklar
(Turistik / Ziyaretçi Vizesi İçin)



İngilizce yazılmış dilekçe (Niyet mektubu da denir. Aşağıda örneği var.)
Banka hesap bilgileri
   Son 3 aylık hesap dökümü (mümkünse son 6 aylık olsun)
   • Bankanın imza sirküleri
   • Bankanın konsolosluğa yazacağı yazı 
       Her bankanın yazısı kendine özgüdür.
       Fakat özetle bu yazı şuna benzer bir içerikte olacak.
To whom it may concern,
Mr. Ahmet YILMAZ has been our customer since 01.01.2000 and 
he has the balance of 12.000TL as of 01.01.2020.
       ✓ İş yeri faaliyet belgesi (iş yerinden alınacak)
Ticaret sicil gazetesi (iş yerinden alınacak)
İmza sirküleri (iş yerinden alınacak)
SGK Hizmet Dökümü (SGK websitesinden veya e-devlet sitesinden veya iş yerinden alınabilir)
SGK işe giriş bildirgesi (iş yerinden alınacak)
Maaş bordrosu (son 6 aylık – iş yerinden alınacak)
İş yeri faaliyet belgesi (iş yerinden alınacak)
İş yeri izin yazısı (iş yerinden alınacak)
   Antetli işyeri A4 kağıdına
   Şirket imza sirkülerinde imzası olan bir müdürden imzalı
   Kaşeli
   İngilizce
   İzinli olduğu tarihler belirtilecek
Adi sicil kaydı (e-devlet sitesinden alınabilir)
Varsa üzerinize kayıtlı tapu veya araç ruhsatının fotokopisi
Eski ve yeni tüm pasaportlar
Yeni pasaportun dolu sayfalarının fotokopisi
Nüfus cüzdanının aslı
Nüfus cüzdanının fotokopisi
Erkekler için askerlik durum belgesi;
     Askerliğinizi yaptıysanız terhis belgesi,
     Tecilli ise tecil durumunuzu gösteren belge,
     Muafsanız muaf olduğunuzu gösteren belge
Evli iseniz evlilik cüzdanının aslı ve fotokopisi
Uçak bileti rezervasyonu yazıcı çıktısı
Otel rezervasyonu yazıcı çıktısı
Online vize başvuru formu;
   Internetten doldurduğunuz formun (VAF1A) çıktısı alınıp siyah kalemle imza atılacak
2 Adet biyometrik fotoğraf.  (Fotoğrafın nasıl olacağı aşağıda anlatılacak.)



Not: İngiltere vizesi için gerekenler herkes için aynı olmamakla birlikte yukardaki evrak listesi ingiltere turist vizesi için genel belgeler listesidir. İngiltere vizesi evrakları için bu listedeki tüm evrakları getirirseniz faydalı olur fakat tüm evrakları getirmekle yükümlü değilsiniz. Özel durumlarınız için özel durumunuzu ispat edecek belgelere siz karar veriniz.

Yurtdışı seyahat sigortası yaptırmak zorunlu mu?

İngiltere için yurtdışı sigorta yaptırmak zorunlu değil. (Sadece schengen vizesinde zorunlu...)


İngiltere Vizesi Fotoğraf

Biyometrik Fotoğraf Boyutları
İngiltere vizesi için fotoğraf çektirirken aşağıdaki maddeleri göz önünde bulundurun. Zira fotoğraf konusuna hassasiyet verdiklerini söyleyebilirim. Benimle birlikte sıra bekleyen bir aday sırf fotoğrafta kulağının teki yarım görünüyor diye fotoğrafı kabul edilmedi. Teleperformance’ın ofisinde fotoğraf çektirme kabini bulunmakta. Buradan ücretini ödediğiniz takdirde fotoğraf çektirebilirsiniz.










İngiltere için çektirilecek fotoğraf  özellikleri
3.5cm x 4.5cm ebatlarında.
✓  Beyaz arkafonda çekilmiş.
✓  Önden çekilmiş.
✓  Gözler açık.
✓  Ağız kapalı.
✓  Gülümseme yok.
✓  Omzun üst kısmı görünecek.
✓  İki kulak da görünecek.


İngiltere Konsolosluğu için İngilizce Dilekçe Örneği (Niyet Mektubu)

İngilizce Vize Başvuru Dilekçe Örneği:


Tek gidiyorsanız
İstanbul, 01.01.2020



To whom it may concern,


I will visit your country between 01.01.2020 - 07.01.2020 for tourism purposes. I’ll be covering all the expenses during the period of stay.
I ask you to issue necessary visa document.



Yours sincerely,


Eşinizle birlikte gidiyorsanız
                                                                                                                                            İstanbul, 01.01.2020


To whom it may concern,


Me and my wife  <Ayşe YILMAZ>  will visit your country between 01.01.2020 - 07.01.2020 for tourism purposes. I’ll be covering all the expenses during the period of stay.
We ask you to issue necessary visa document.



Yours sincerely,


İngilizce İşyeri İzin Yazısı Örneği:


İstanbul, 01.01.2020





To whom it may concern,


Mr. Ahmet YILMAZ who has been working as a software engineer since 01.01.2000 in our company, will be off work and would like to visit your country between 01.01.2020 - 07.01.2020 for tourism purposes. He’ll be paid during the visit. And hereby we declare that he will leave your country in the end of visa expiration date.
We kindly ask you to issue necessary visa document.





Yours sincerely,





3.ADIM: BELGELERİN TESLİMATI 


Vize başvurunuzu https://www.visa4uk.fco.gov.uk  sitesinden tamamladıktan sonra site size bir GWF numarası verecek. Bu numara artık tüm başvuru sürenizce size verilen referans numarasıdır. En son pasaportunuzu alırken dahi bu numarayla alacaksanız. O nedenle bu numarayı kaydedin.

2014 Mayıs ayı itibariyle İngiltere Vize Başvuru Merkezi:  Teleperformance 'dır.
Teleperformance 1978 yılında Paris’de kurulan dünyaca ünlü müşteri ilişkileri yönetimi  şirketidir.  İngiltere vizesi için belgerin teslimatını da Teleperformance şirketi yürütmektedir. Bu noktada vize alım sürecinin hiç bir aşamasında İngiltere Konsolosluğu’na gitmeyeceksiniz. Online başvuru formunu doldurduktan sonra belgelerinizi Teleperformance teslim etmeniz gerekmekte. Teleperformance size belgelerle ilgili yorum yapma, ek belge isteme gibi hiç bir müdahalede bulunamaz. Tek görevi sizden aldığı belgeleri güvenli bir şekilde İngiliz Konsolosluğuna teslim etmek ve geri pasaportunuzu size teslim etmektir.


Teleperformance  website adresi : http://www.ge2tr.tpcontact.co.uk/
Bu adrese girerek bir seferliğine kayıt oluyoruz. Yani hem https://www.visa4uk.fco.gov.uk sitesine kayıt olmuştuk hem de buraya kayıt oluyoruz. Bunun nedeni Teleperformance bir aracı kuruluş olduğu için kendi sistemleri  İngiltere konsolosluğundan farklı ve kendi sistemlerinden kayıt olmazsanız randevuya gittiğinizde sizi kabul etmiyorlar.

Siteye giriş yaptıktan sonra “Register”  butonuna tıklıyorsunuz, ardından açılan formdaki kutuları doldurun. Burada tek bir önemli nokta var o da GWF alanı. Bu alanda sizden  http://www.ge2tr.tpcontact.co.uk/ sitesinde başvurunuzu yaptıktan sonra size verilen 9 haneli GWF ile başlayan kodu istiyor. Kayıt olduktan sonra yine email hesabınıza aktivasyon kodu gelecek ve ona tıkladığınızda hesabınız aktif olacak.


Teleperformance Sitesine Kayıt Olma Ekranı



Teleperformance Sitesinde Ne Yapılacak?


Teleperformance sitesine sadece kayıt olmanız yeterli. Burada hiç bir işlem yapmayacaksınız.  Sadece Teleperformance’ın bazı ayrıcalıklı servislerinden ek ücret ile faydalanıyorsunuz. 

    Priority Visa: Eğer aceleniz varsa £100 (350TL) karşılığında size vize önceliği veriyor. 
    Premium Lounge:  Başvurunuzu beklerken sıcak soğuk içecekler ile
      klimalı bir salonda kendinizi £89 (310TL) karşılığında özel hissedebilirsiniz.
    Return Courier:  Eğer pasaportunuzu işlem bittikten sonra gelip kendiniz almak istemiyor ve
      kargo ile adresinize yollamalarını istiyorsanız £7.95 (30TL) karşılığında bu hizmetten
      faydalanabilirsiniz. 

Eğer yukardakilerden hiçbirini istemiyorsanız sadece siteye kayıt olun o kadar...
 



Teleperformance Giderken Yanımızda Neler Götürmeliyiz?


Öncelikle hazırladığımız İngiltere Vizesi Evraklarımızı bir dosyaya koyup götürmeliyiz. Zaten Teleperformance gitmemizin asıl amacı bu belgeleri oraya teslim etmek. 

Onun dışında önemli bir konu da yanınızda kesinlikle “Appointment Confirmation” yazıcı çıktısını götürmek. Appointment Confirmation yazıcı çıktısını almak için başvuru yaptığınız https://www.visa4uk.fco.gov.uk/home/index sitesinde “View Appointment” butonuna bastığınızda aşağıdaki ekran gelecek. Buradan “Print Appointment Details” tıklayıp çıktısını yanınıza alın. Bu belgeyi içeri girerken güvenlik görevlisi sizden istiyor. Randevusu olmayanları almamak için yapılmış bir uygulama.

Appointment confirmation print etmek
Appointment Confirmation Çıktısı

Teleperformance Nerede?


İngiltere vize başvuru merkezi Teleperformance,  İstanbul’da Şişli'dedir. Ofis Mecidiyeköy’de Profilo Alışveriş Merkezi’nin içerisindedir. 

Teleperformance Açık Adresi: UK Visa Application Centre. Profilo AVM. Cemal Sahir Cad. Kat 4 No.138/A. Mecidiyekoy, Istanbul

Teleperformance Nasıl Gidilir:  Öncelikle Mecidiyeköy’e ulaşmanız gerekiyor. Metrobüs, otobüs, metro her şekilde ulaşmak çok basit. Mecidiyeköy meydana geldiğinizde, Murat Muhallebicisi’nin sağ tarafından aşağı doğru gideceksiniz.  Eğer yolu karıştırırsanız herhangi birine Profilo’ya nasıl gideceğinizi sorduğunuzda kolayca öğrenebilirsiniz. Toplam 10dk yürüyüşten sonra Profilo’ya ulaştığınızda ana kapıdan girmeyin. Profilo’nun sağ tarafından Profilo’nun arka tarafına yürüyeceksiniz. Bayır aşağı, garaj kapısını geçtikten hemen sonra Teleperformance tabelasını görürsünüz. Profilo’nun ana kapısından girmek isterseniz de, içeri girdikten sonra bir üst kata çıkın Hatemoğlu mağazasının solundan girin aynalı bir kata geleceksiniz. Kapalı gibi görünse de oradan alışveriş merkezinin arkasına geçiş kapısı var. Geçtiğinizde zaten Teleperformance göreceksiniz.


Teleperformance Haritada Yeri:


Teleperformance Hizmet Verdiği Şehirler:

• Adana
• Ankara
• Antalya
• Bursa
• Gaziantep
• İstanbul
• İzmir

Güncel liste için şu adresi ziyaret edin;
http://www.ge2tr.tpcontact.co.uk/visa-centres
 

Teleperformance Vize Başvuru ve Pasaport Geri Alma Saatleri:


Vize başvuru saatleri

Pazartesi – Cuma
08:30 – 17:00
(Resmi Tatillerde Kapalı)
Pasaport geri alma saatleri

Pazartesi – Cuma
10:00 – 16:00
(Resmi Tatillerde Kapalı)

Teleperformance Ofisinde Yapılacaklar:  Teleperformance gittiğinizde güvenlik cep telefonunuzu ve varsa bilgisayarınızı alıyor. Bunlarla içeri girmek yasakmış. Çıkışta yine aldığı cihazları size iade ediyor. İçeri girdiğinizde asistan arkadaşlar pasaportunuza ve randevu çıktınıza (Appointment Confirmation) bakıyor . Sonra sizi bekleme salonuna alıyor. Bekleme salonunda ortalama 8 adet banko var. Size verilen sıra numarasının gelmesini bekliyorsunuz. Tek sandelyeli bir bölmede (eşiniz veya arkadaşınız varsa tek tek girmeniz gerekiyor) masanın diğer tarafında belgelerinizi kontrol eden arkadaş sizden tek tek belgelerinizi istiyor. Her aldığı belgenin karşılığında önündeki kontrol ettiği listeye tik atıyor. Sonra hepsini bir poşete koyup işlem bittiğinde pasaport ve evraklarınızı kargoyla mı almak istiyorsunuz yoksa gelip siz mi alacaksınız diyor. Ondan sonra sizi hemen yan odadaki biometrik fotograf ve parmak izi alınacak yere yönlendiriyor. Orada da sıra gelmesini biraz bekliyorsunuz. Ardından asistan arkadaş parmak izinizi alıyor ve fotoğrafınızı çekiyor. Ve işlem bitiyor... Artık bekleyip sonucu alma aşamasına geliyorsunuz.




İngiltere Vizesi Ne Zaman Sonuçlanır?

 

Minumum 3 iş gün maksimum 15 iş günü... Vize alanların çoğu 4 gün sonra vizelerine kavuşuyorlar. O yüzden herşey normal şartlarda ilerliyorsa siz de 4 gün sonra vizenizi alırsınız. Yoğunluk durumlarında bu süre uzayabilir.



İngiltere Vizesi Takip:

Takip için bu yazıyı yazdığım günlerde Teleperformance bir takip sayfası hazırlıyordu. Fakat henüz tam efektif çalışmıyordu. Muhtemelen ilerki günlerde vizenizi Teleperformance’ın şu adresinden takip edebileceksiniz;
















İngiltere Vize Başvuru Sonucu Öğrenme:


Tüm aşamaları bitirdikten sonra merakla vize sonucunu bekliyorsunuz. Haklısınız, çünkü o kadar evrakla devlet kurabilecekken sadece 5-6 günlük tatil için bu kadar çile çektiniz. Üstüne üstlük ortalama 300TL para ödediniz. Ya çıkmazsa diye endişe ediyorsunuz.
Vize başvurunuzun neticelendiğini (Mayıs-2014 itibariyle) İngiltere Konsolosluğu size bir emaille bildiriyor. Konsolosluk normal şartlarda 2 adet email gönderiyor. Birinci emailde belgelerinizin konsolosluğa ulaştığını ve kontrol edilmeye başlandığını belirtiyorlar. İkinci emailde ise vizeleme işlemenin bittiğini bildiriyorlar. Yanlız vize alıp almadığınızı söylemiyorlar. Sadece belgelerinizi gidip alabilirsiniz diyorlar. Bu noktada acaba vize çıkmış mıdır çıkmamış mıdır diye endişe edebilirsiniz. Ama %95 çıkmıştır diye düşünebilirsiniz. Özellikle 4-5 günde geri dönüş yaptılarsa bir sorun olmayacaktır. 




İngiltere Konsolosluğunun Gönderdiği  1. Email:


Gönderen
Dear Customer,
Your application has been received at the Visa Section of the British Consulate General Istanbul.  We aim to process all non-settlement applications within 15 working days from the date of your biometrics appointment and all settlement applications within 12 weeks from the date of your biometric appointment. This means that a visit application can take up to 15 working days or a wife/husband application to settle in the UK may take up to 12 weeks to process. If the Visa Section at the British Consulate General in Istanbul is unable to process applications within these time frames you will receive further email correspondence from us.

You can track your application using the Teleperformance Website at: 
www.tpcontact.co.uk

You will receive notification from us when a decision has been reached on your application. Depending on your country of application, please allow 1-3 days for courier service.  If your application was made in Kazakhstan, Israel, Turkmenistan, Georgia, North Cyprus and Azerbaijan then you will receive further notification once your passport has been returned there.
Visa Section
British Consulate General Istanbul
Turkey



Sayın Müşterimiz,

Başvurunuz İstanbul İngiltere Başkonsolosluğu Vize Bölümü’ne ulaşmıştır.
Tüm yerleşim-dışı başvurularını biometri randevu tarihinizden sonraki 15 iş günü içersinde, tüm yerleşim başvurularını da biometri verilerinin verilmesinden sonraki 12 hafta içersinde işleme almayı amaçlamaktayız. Bu, vize başvurusu işleminin 15 iş gün ya da Birleşik Krallık’ta eş olarak yerleşim başvurusu ise 12 hafta sürebileceği anlamına gelmektedir. Eğer Istanbul İngiltere Başkonsolosluğu’ndaki Vize Bölümü başvuruları bu zaman çerçevesinde tamamlayamayacak olur ise tarafınıza email ile bildirim yapılacaktır.

Başvurunuzu Teleperformance Websitesindeki 
 www.tpcontact.co.uk adresinden takip edebilirsiniz.

Başvurunuzla ilgili bir karar verildiğinde de bizden bir bildiri alacaksınız. Başvurduğunuz ülkeye bağlı olarak teslimatınız 1-3 gün içerisinde tarafınıza teslim edilecektir. Kazakistan, Israil, Türkmenistan, Gürcistan, Kuzey Kibris ve ya Azerbaycan’dan başvurduysanız pasaportunuz o ülkeye geri gönderildiğinde tarafınıza ayrıca bilgi verilecektir.
Vize Bölümü
Istanbul İngiltere Başkonsolosluğu
Türkiye
 



İngiltere Konsolosluğunun Gönderdiği  2. Email:



Gönderen

A decision has now been taken on your application. Your documents will be sent to you shortly through the visa application centre www.tpcontact.co.uk. Please allow 1-3 days courier time depending on the country that you have applied.

Please visit
 https://www.gov.uk/government/organisations/uk-visas-and-immigration for more information about the UK visa and what it permits visitors to do whilst they are in the UK.

**************************************************
Visit
 http://www.gov.uk/fco for British foreign policy news and travel advice andhttp://blogs.fco.gov.uk to read our blogs.

This email (with any attachments) is intended for the attention of the addressee(s) only. If you are not the intended recipient, please inform the sender straight away before deleting the message without copying, distributing or disclosing its contents to any other person or organisation. Unauthorised use, disclosure, storage or copying is not permitted.
Any views or opinions expressed in this e-mail do not necessarily reflect the FCO's policy.
The FCO keeps and uses information in line with the Data Protection Act 1998. Personal information may be released to other UK government departments and public authorities.
 
All messages sent and received by members of the Foreign & Commonwealth Office and its missions overseas may be automatically logged, monitored and/or recorded in accordance with the Telecommunications (Lawful Business Practice) (Interception of Communications) Regulations 2000.
 



Konsolosluğun 2. email'i size vizeleme işleminin tamamlandığını söylüyor. Bu email geldikten 1 gün sonra Teleperformance gidip vizenizi elden alabilirsiniz. Vizenizi hafta içi saat 10:00 ile 16:00 arası yine Profile AVM içindeki Teleperformance – Return bölümünden alabilirsiniz. Eğer kargo ile dönüş istediyseniz de İstanbul’dan adresinize kargo kaç günde getiriyorsa o kadar gün sonra elinizde olacaktır. 

Not: İngiltere vize başvurusu için bir acentanın hazırladığı pdf dökümanını indirmek için tıklayın.


Şimdiden tüm İngiltere gezginlerine iyi tatiller :)

Ogün Arıcı arkadaşımızın hazırladığı pdf dökümanını aşağıdaki linkten indirebilirsiniz.
İNGİLTERE İÇİN TURİSTİK VİZE NASIL ALINIR.PDF




Yazı tarihi: 25.05.2014


Etiketler:
acil ingiltere vizesi,acil vize,acil vize başvurusu,aile vizesi,aile ziyareti vizesi ingiltere,amerikanvizesi,amerikaya vize nasıl,alınır,amsterdam,vize,ankara ingiltere vize başvuru merkezi,ıngiltere vizesi,ingiliz başkonsolosluğu,ingiliz konsoloslugu,ingiliz konsoloslugu istanbul,ingiliz konsolosluğu iletişim,ingiliz konsolosluğu izmir,ingiliz konsolosluğu,randevu,ingiliz,konsolosluğu randevu alma,ingiliz konsolosluğu vize,ingiliz konsolosluğu vize başvuru formu,ingiliz konsolosluğu vize başvurusu,ingiliz konsolosluğu vize işlemleri,ingiliz pasaport basvurusu,ingiliz vize,ingiliz vize başvuru,formu,ingiliz,vize başvuru merkezi,ingiliz vize başvurusu,ingiliz vizesi,ingiliz vizesi başvuru formu,ingiliz vizesi için gerekli belgeler,ingiliz vizesi için gerekli evraklar,ingilizce vize başvuru,dilekçe,örneği,ingilizce vize dilekçe örneği,ingilizce vize talep dilekçesi örneği,ingilter vizesi,ingiltere aile birlesimi,ingiltere aile birlesimi vizesi,ingiltere aile vizesi,ingiltere aile ziyareti vizesi,ingiltere aile ziyareti vizesi için gerekli evraklar,ingiltere,ankara anlaşması,ingiltere ankara antlaşması,ingiltere ankara konsolosluğu,ingiltere baskonsoloslugu,ingiltere baskonsoloslugu istanbul,ingiltere,başkonsolosluğu vize,ingiltere başvuru formu,ingiltere buyukelciligi,ingiltere buyukelciligi ankara,ingiltere büyükelçiliği istanbul,ingiltere büyükelçiliği vize,ingiltere calisma vizesi,ingiltere çalışma vizesi nasıl alınır,ingiltere de iş,ingiltere de öğrenci olmak,ingiltere dil okulu vizesi,ingiltere elçiliği,ingiltere evlilik vizesi,ingiltere evlilik vizesi icin gerekli evraklar,ingiltere için gerekli evraklar,ingiltere için vize,ingiltere için vize evrakları,ingiltere istanbul başkonsolosluğu,ingiltere istanbul konsolosluğu,ingiltere iş,ingiltere iş başvurusu,ingiltere iş vizesi,ingiltere iş vizesi için gerekli evraklar,ingiltere işçi vizesi,ingiltere izmir,konsolosluğu,ingiltere konsoloslugu,ingiltere konsoloslugu ankara,ingiltere konsoloslugu istanbul,ingiltere konsolosluğu iletişim,ingiltere konsolosluğu izmir,ingiltere konsolosluğu randevu,ingiltere konsolosluğu,randevu alma,ingiltere konsolosluğu telefon,ingiltere konsolosluğu vize,ingiltere konsolosluğu vize başvuru formu,ingiltere konsolosluğu vize başvurusu,ingiltere konsolosluğu vize evrakları,ingiltere konsolosluğu vize formu,ingiltere konsolosluğu vize,işlemleri,ingiltere konsolosluğu vize randevu,ingiltere konsolosluğu vize randevusu,ingiltere konsolosluğu vize takip,ingiltere konsolosluk,ingiltere konsolosu,ingiltere online vize başvurusu,ingiltere oturum vizesi,ingiltere öğrenci vizesi,ingiltere öğrenci vizesi başvuru formu,ingiltere öğrenci vizesi ekşi,ingiltere öğrenci vizesi gerekli belgeler,ingiltere öğrenci vizesi için gerekli,belgeler,ingiltere öğrenci vizesi için gerekli evraklar,ingiltere pasaport,ingiltere pasaportu,ingiltere pasaportu için gerekli evraklar,ingiltere randevu,ingiltere schengen vizesi,ingiltere tatil vizesi,ingiltere tatil vizesi için gerekli evraklar,ingiltere ticaret vizesi,ingiltere ticari vize,ingiltere ticari vize için gerekli evraklar,ingiltere turist vize ücreti,ingiltere turist,vizesi,ingiltere turist vizesi başvuru formu,ingiltere turist vizesi belgeler,ingiltere turist vizesi evrakları,ingiltere turist vizesi formu,ingiltere turist vizesi gerekli belgeler,ingiltere turist vizesi için gerekli belgeler,ingiltere turist vizesi,için,gerekli evraklar,ingiltere turist vizesi ücreti,ingiltere turistik vize,ingiltere vize,ingiltere vize almak,ingiltere vize ankara,ingiltere vize basvuru,merkezi,ingiltere vize basvuru merkezi istanbul,ingiltere vize başvuru,ingiltere vize başvuru evrakları,ingiltere vize başvuru formu,ingiltere vize başvuru formu türkçe,ingiltere vize başvuru merkezi ankara,ingiltere,vize başvuru merkezi şişli,ingiltere vize başvuru sonucu öğrenme,ingiltere vize başvurusu,ingiltere vize başvurusu formu,ingiltere vize başvurusu için gerekli belgeler,ingiltere vize başvurusu için gerekli evraklar,ingiltere vize başvurusu izmir,ingiltere,vize,başvurusu nasıl yapılır,ingiltere vize belgeler,ingiltere vize belgeleri,ingiltere vize çeşitleri,ingiltere vize dilekçe örneği,ingiltere vize evraklar,ingiltere vize,evraklari,ingiltere vize formu,ingiltere vize formu türkçe,ingiltere vize fotograf,ingiltere vize fotoğraf ölçüleri,ingiltere vize gerekli belgeler,ingiltere vize gerekli evraklar,ingiltere vize,harcı,ingiltere vize harcı ne kadar,ingiltere vize için gerekli belgeler,ingiltere vize için gerekli evraklar,ingiltere vize işlemi,ingiltere vize işlemleri,ingiltere vize işlemleri için gerekli evraklar,ingiltere vize izmir,ingiltere vize merkezi,ingiltere,vize online başvuru,ingiltere vize randevu,ingiltere vize randevu alma,ingiltere vize randevusu,ingiltere vize randevusu nasıl alınır,ingiltere vize reddi,ingiltere vize reddine itiraz,ingiltere vize resmi,ingiltere,vize sonucu,ingiltere vize sonucu öğrenme,ingiltere vize sonuçları,ingiltere vize sorgulama,ingiltere vize şartları,ingiltere vize takibi,ingiltere vize takip,ingiltere vize takip numarası,ingiltere vize takip,online,ingiltere vize ucreti,ingiltere vize ucretleri,ingiltere vize ücret,ingiltere vize ücreti ne kadar,ingiltere vize worldbridge,ingiltere vizeleri,ingiltere vizes,ingiltere vizesi,ingiltere vizesi,almak,ingiltere vizesi almak için gerekli evraklar,ingiltere vizesi ankara,ingiltere vizesi başvuru,ingiltere vizesi başvuru evrakları,ingiltere vizesi başvuru formu,ingiltere vizesi başvuru formu,türkçe,ingiltere vizesi başvuru merkezi,ingiltere vizesi başvurusu,ingiltere vizesi belgeler,ingiltere vizesi belgeleri,ingiltere vizesi bursa,ingiltere vizesi danışmanlık,ingiltere vizesi destek formu,ingiltere vizesi dilekçe,örneği,ingiltere vizesi ekşi,ingiltere vizesi ekşi sözlük,ingiltere vizesi evraklar,ingiltere vizesi evrakları,ingiltere vizesi fiyatları,ingiltere vizesi formu,ingiltere vizesi fotoğraf,ingiltere vizesi fotoğraf ölçüsü,ingiltere,vizesi gaziantep,ingiltere vizesi gerekli belgeler,ingiltere vizesi gerekli evraklar,ingiltere vizesi için,ingiltere vizesi için dilekçe örneği,ingiltere vizesi için evraklar,ingiltere vizesi için fotoğraf,ingiltere vizesi için,gereken belgeler,ingiltere vizesi için gereken evraklar,ingiltere vizesi için gerekenler,ingiltere vizesi için gerekli belgeler,ingiltere vizesi için gerekli evraklar,ingiltere vizesi için gerekli evraklar worldbridge,ingiltere vizesi için istenen belgeler,ingiltere,vizesi,için randevu,ingiltere vizesi için randevu alma,ingiltere vizesi istanbul,ingiltere vizesi izmir,ingiltere vizesi kac gunde cikar,ingiltere vizesi kaç günde,alınır,ingiltere vizesi kaç günde sonuçlanır,ingiltere vizesi kaç para,ingiltere vizesi nasil alinir,ingiltere vizesi ne kadar,ingiltere vizesi nereden alınır,ingiltere vizesi online başvuru,ingiltere vizesi öğrenci,ingiltere vizesi,randevu,ingiltere vizesi randevu alma,ingiltere vizesi randevu almak,ingiltere vizesi red,ingiltere vizesi sorgulama,ingiltere vizesi takibi,ingiltere vizesi takip,ingiltere vizesi takip etme,ingiltere vizesi turistik,ingiltere vizesi,ücret,ingiltere vizesi ücreti,ingiltere vizesi ücretleri,ingiltere vizesi worldbridge,ingiltere vizesi yeşil pasaport,ingiltere vizesine nasıl başvurulur,ingiltere ye turist vizesi,ingiltere yerleşim,vizesi,ingiltere yerleşim vizesi için gerekli evraklar,ingiltere yeşil pasaporta vize istiyormu,ingiltere ziyaretçi öğrenci vizesi,ingiltere ziyaretçi vizesi,ingiltere ziyaretçi vizesi için gerekli evraklar,ingilterevize,ingilterevizesi,ingiltereye turist vizesi,ingiltereye,vize,ingiltereye vize almak,ingiltereye vize başvurusu,ingiltereye vize için gerekli evraklar,ingiltereye vize işlemleri,istanbul ingiliz konsoloslugu,istanbul ingiltere başkonsolosluğu,istanbul,ingiltere konsoloslugu,istanbul ingiltere vize başvuru merkezi,istanbul vize basvuru merkezi,londra vize,londra vize başvurusu,londra vize işlemleri,londra vize ücreti,londra vizesi,londra vizesi için gerekli evraklar,online ingiltere vize,başvurusu,online vize başvurusu ingiltere,öğrenci vizesi ingiltere,ticari vize için gerekli evraklar,turist vizesi,turist vizesi almak için gerekli evraklar,turist vizesi başvurusu,turist vizesi için gerekli,belgeler,turist vizesi için gerekli evraklar,turist vizesi ingiltere,turistik ingiltere vizesi,turistik vize,turistik vize başvuru formu,turistik vize için gerekli belgeler,turistik vize için gerekli evraklar,turkmenistan vize,turkmenistan,vizesi,türkmenistan vize ücreti,uk vize,uk vize başvurusu,uk vizesi,vıze ıcın gereklı evraklar,vıze randevu,vize,vize acentalari,vize alan acentalar,vize alan firmalar,vize alımı,vize almak,vize almak için gerekenler,vize almak için gerekli belgeler,vize almak için gerekli evraklar,vize almak için ne gerekli,vize almak için,randevu,vize almak istiyorum,vize almanya,vize ankara,vize basvuru merkezi,vize başvuru,vize bilgileri,vize danışmanlığı,vize danışmanlık ücretleri,vize danismanlik,vize dilekce ornegi,vize evrakları,vize fiyatlari,vize formları,vize formu,vize gerekli belgeler,vize gerekli evraklar,vize hizmetleri,vize icin gerekenler,vize icin randevu almak,vize için,vize için başvuru formu,vize için evraklar,vize için gereken belgeler,vize için gereken,evraklar,vize için gerekli belgeler,vize için istenen belgeler,vize için ne gerekli,vize için randevu,vize ingiltere,vize islemleri almanya,vize islemleri ankara,vize işlemi için,gerekli belgeler,vize işlemleri,vize işlemleri antalya,vize işlemleri için gerekenler,vize işlemleri için gerekli belgeler,vize işlemleri için gerekli evraklar,vize işlemleri için,ne gerekli,vize işlemleri için randevu,vize işlemleri ingiltere,vize işlemleri izmir,vize işlemleri nasıl yapılır,vize işlemleri ücretleri,vize işleri,vize izmir,vize nasıl yapılır,vize nasil alinir,vize nereden alinir,vize pasaport,vize pasaport işlemleri,vize randevu alma,vize randevu izmir,vize randevusu,vize randevusu almak,vize sirketleri,vize sorgulama,vize sorgulama ingiltere,vize takibi,vize takip,vize takip ingiltere,vize talep dilekçesi örneği,vize talep formu,vize ucreti,vize ucretleri,vize ve pasaport işlemleri,vizeler,vizesi,vizesiz gidilen ulkeler,worldbridge vize,worldbridge vize başvuru merkezi,yesil pasaport ingiltere vizesi,yurtdışı vize işlemleri,yurtdışı vize ücretleri,ziyaret vizesi

146 Yorumlar

  1. Sevgili Alper ne güzel yazmışsınız,inanın öyle büyük bir bilgi eksikliği vardı ki sanal alemde!günlerce google'a yazmadığım anahtar sözcük kalmadı!
    Benim için çok geç artık,9 Mayıs'ta İzmir Vize Danışmanlık aracılığı ile başvurdum ama randevumu 27 Mayıs'a ağlaya ağlaya ,dolandırıldığımı düşünerek 11 telefon görüşmesi ile alabildim!
    Güya başvurumu yapmışlar ama randevu sayfasını açmıyormuş teleperformance!
    Yok duyum almışlar yarın açılacakmış,yok benim için Konsolslıuağa gideceklermiş!
    İki genç hanımın elinde oyuncak oldum anlayacağınız.Doğru bilgiye ulaşmam ne zor oldu bir bilseniz!
    Artık vizemin 7 Haziran için doğru zamanda çıkmasını dilemekten başka çarem yok ama anımsadıkça başıma gelenleri ''bu kızları yetiştirirken biz nerede yanlış yaptık'' diye düşünüyorum bir öğretmen olarak !

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok haklısınız. Vize alma işleri genelde bizim simsarlar tarafından gelir kapısı olarak görülüyor. Ama her ülkeyle ilgili yapılacak işlemler internette paylaşılsa, en azından herkes başından geçen vize alma işlemini adım adım anlatsa kimse bu acentelere para vermez. Çünkü acente dediğimiz kurumlar da sizden bizden farklı bir şey yapmıyor. Şu dünyada bi vize acentacılarına bi de emlakçılara verilen paraya yanıyorum... (emlakçılar alınmasın ama ekonomimizde kaldıraç etkisi yaratmayan işler maalesef)

      Neyse umarım vizenizi alırsınız. Eğer konsolosluğa belgeleriniz vardıysa ve ekonomik olarak sıkıntı yoksa vize karar verme işlemi 1 günde bitiyor. Geri kalan süreler belgelerin taşınmasında geçiyor....

      Mutlu günler...

      Sil
  2. Gezmek için vize isteyenlere tanınmış muazzam bir site. Ben sadece tebrik etmek için uğradım notumu bırakıp kaçmak amacım :) Ben daha önce ingiltere vizesi aldım ancak şimdi evlilik vizesi için başvurduğumdan çok daha ayrıntılı bir süreç bekledi beni ancak Alper bey de bu konuya değinmiş, her ne olursa olsun kesinlikle aracı firmaya ihtiyaç duymayın. İnternet üzerindeki bütün forumlarda vs bilinçli olarak bir birli kirliliği yaymaktalar ki kendilerine ihtiyaç duyulsun. Eğer gerekli evraklarınız mevcutsa ve gerekli şartları yerine getirebiliyorsanız başka hiç bir şeye ihtiyacınız yok ki bu da zaten ulaşabileceğiniz bilgiler. Bunun gibi faydalı siteye bedava destek vermek, onlara para yatırmaktan daha faydalı :)

    YanıtlaSil
  3. merhabalar,
    Benim bir sorum olacak. Konsolostuktan randevu aldıktan sonra teleperformancetan da randevu alacağım. Peki konsolosluk ile teleperformance randevusu arasında kaç gün olmalı. Teleperformance belgelerimi kaç günde teslim eder ve ben konsolosluğa görüşmeye gidebilirim?

    YanıtlaSil
  4. teleperformance belgelerinizi 1-2 gün içinde konsolosluğa teslim eder. konsolosluk da 1-2 gün içinde belgelerinizi incelemeye başlar.

    YanıtlaSil
  5. Merhaba, öncelikle detaylı yazı için teşekkürler, çok faydalı bir yazı olmuş. Yazınızda yer almayan ve benim merak ettiğim bir nokta var, benim yerime eşim başvuruda bulunabiliyor mu ve/veya vizeli pasaportumu teslim alabiliyor mu? Daha önce İngiltere vizesi aldığım için bir problem yaşayacağımı sanmıyorum ancak bu sefer çalıştığım için 2 kere izin almam zor olacak. Idata'da bu uygulama vardı, burada da var mı acaba biliyor musunuz? Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selamlar,
      Benim bildiğim kadarıyla başvurular şahsen yapılıyor. Çünkü belgelerinizi teslim alan asistan bir checklist hazırlıyor ve tüm belgelerinizi teslim ettiğinize dair bir imza attırıyor. Vizeli pasaportunuzu alma noktasında EVET pasaportunuz hazır olduğunda eşiniz veya bir başkası teslim alabilir. Bunun için başvuru esnasında size verilen Vekaletname formuna Eşinizin adını soyadını yazıyorsunuz. Eşiniz de teslim almaya giderken o vekaletname ve sizin nüfus cüzdanınızın fotokopisiyle birlikte gidiyor ve sıkıntısız teslim alıyor.

      Sil
  6. Merhabalar,

    Benim tek bir konuda kafam karıştı. Simdi bizim https://www.visa4uk.fco.gov.uk/ 'dan bir randevu aldıktan sonra teleperformance'den da alacağımızı belirtmişsiniz. Buradaki randevu tarihleri ikisinin farklı gün mü olması gerekiyor? Biz sadece teleperformance'a evrakları bırakmaya gitmiyor muyuz? Council'a da mı gitmemiz gerekiyor? Yardımcı olursanız sevinirim

    YanıtlaSil
  7. aslında teleperformance'dan bi daha randevu almıyorsunuz. sadece siteye üye oluyorsunuz. randevuyu visa4uk veriyor. ve konsolosluktan hiç randevu almıyorsunuz ve hiç gitmiyorsunuz. tüm işlemler tek bir celsede teleperformance ofisinde halledilecek.

    YanıtlaSil
  8. merhabalar benim sorum ise gerekli evrakların ingilizce olması gerekip gerekmediği? gerekiyor ise kaç belge gerekir ve bunlar nelerdir? ayrıca gercekten cok verimli bir site olmuş teşekkürler.

    YanıtlaSil
  9. Gerekli evraklardan "ŞİRKET İZİN YAZISI", "BANKANIN KONSOLOSLUĞA YAZDIĞI YAZI", "VİZE BAŞVURU DİLEKÇESİ" ve "INTERNETTEN DOLDURULAN BAŞVURU FORMU (VAF1A)" İngilizce olmalıdır. Diğerlerinin pek bir önemi yok. Sadece bunlara bakıyorlar.

    YanıtlaSil
  10. dostum beni 2x200=400tl den kurtardın, yoksa ben bunu şirkete vercektim takip etsin diye. seni tanısam sana bi yemek ısmarlardım:) bu güzel rehber için teşekkürler

    YanıtlaSil
  11. iyi günler;
    yeminli tercümanın çevirmesi gereken şirket izin yazısı-banka yazısı gibi evrakları ayrıca notere de onaylattırmamız gerekiyor mu? bir de vize başvurusuda bu evrakların aslı yerine faotokopisini vermemiz geçerli midir?

    YanıtlaSil
  12. Sirket izin yazısını sirketinizden rica edin ingilizce versinler. Veremiyorlarsa yukarda örnek olarak yazdığım şirket izin yazısını yazıp şirketinize imzalatın. Banka yazısı da keza bankadan ingilizce olarak alınabiliyor. Eğer yine de tercume ettirilecek belgeniz varsa notere onaylatmanıza gerek yok. Ozellikle turistik vize için bu detaya gerek yok. Aslını vermek istemezseniz vermeyebilirsiniz. Hakkınızda şüphe oluşturan bi durum yoksa sıkıntı olmaz. Ama sıkıntı varsa aslını verip yine belgelerin aslını vizeyle beraber teslim alabiliyorsunuz.

    YanıtlaSil
  13. harikasınnn abiii allah razı olsunn

    YanıtlaSil
  14. Merhaba
    öncelikle aydınlatıcı yazınız için sonsuz teşekkürler.Ben eşim ve iki çocuğum Ağustosta İngiltereye gitmeyi planlıyoruz.Sizin yazınızdan yola çıkarak başvuruyu sorunsuzca yaptım .randevumu da aldım fakat son aşamada visa kartımdan tek kişilik ödeme aldı.ve başvuruda tek kişilik yapılmış görünüyor kafam karişti.başvuruda ailecek gideceğimi bildirmiştim.Acaba her kes için ayrı başvur formu mu doldurmam gerekiyordu?Şimdi ne yapmalıyım?

    YanıtlaSil
  15. Selamlar,

    Ailedeki tüm bireyler için tek tek başvuru formunu doldurmanız gerekiyor. Yani kaç kişiyseniz o kadar başvuru formu dolduracaksınız. Vize başvuru sitesinde "Apply For Someone Else" butonuna basarak eşiniz ve iki çoçuğunuz için toplamda 3 form daha doldurun ve her birinin ödemesini tek tek yapın. "Her pasaporta bir form"

    Kolay gelsin...

    YanıtlaSil
  16. Tamam anladım çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  17. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  18. Merhaba Emre Bey, banka beyanatınız da olması gerekiyor. Bankanızdan alacağınız yeterli bakiyeye sahip bir hesap dökümü, 3 yıllık multi schengen'den daha önemlidir. Aksi halde RED yersiniz.

    YanıtlaSil
  19. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  20. Merhaba Alper Bey, öncelikle çok güzel bir bilgilendirme yazısı olmuş, elinize sağlık.
    Eşimle birlikte gitmek istiyoruz.
    Üzerimize kayıtlı her hangi bir mülk ve taşıt bulunmamakta. Banka hesabımızda minimum ne kadarlık bir miktar olması gerekli?
    Yeterli miktar bulunmadığında red alma ihtimalimiz yüksek midir?
    Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kişi başı tek gün için en az 100pound hesabınızda olsun. uzun süredir maaşınızı düzenli şekilde aldığınızı ispatlayabiliyorsanız (sgk hizmet dökümü) yeterli. bankadaki hesap ne kadar kabarık olursa diğer sorgulamalar o kadar azalıyor.

      Sil
  21. teşekkürler. 10 numara bir yazı olmuş baştan sona kadar herşey çok açık ve net. çok yardımcı oldu fakat benim ekstra bir sorum var.

    kasımda askere gideceğim ekim 10 ile 19 arasında da vize almak istiyorum. sizce askerliğin yakın olması vizede sorun teşkil eder mi ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ona dikkat edeceklerini hiç zannetmiyorum. Şimdiden iyi gezmeler

      Sil
  22. Teşekkürler. Bizim için çok bilgilendirici bir yazı oldu. Olumsuz cevap aldığımızda ne yapmamız gerekir. Parayı geri almak için ve de eksiklerimizi söyleyecek bir muhatab bulabilir miyiz ? Ikinci başvuru için.

    YanıtlaSil
  23. İtiraz edilebildiğini biliyorum. İtiraz ettiğinizde paranızı iade edeceklerdir.

    YanıtlaSil
  24. Merhaba siteniz sayesinde ingiltere vize başvurusunda bulunmuştum
    fakat şuan çok korkunç bir şey farkettim ki baba bilgileri yerine
    kendi bilglerimi girmişim
    üstünde değişilik olamayacak seviyede ilerlemiştim ve çıktısını alınca farkettim zaten
    salı randevum var
    bunun için bilgilendirmeye çok çok ihtiyacım var
    teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba, mesajınızı yeni gördüm. umarım sorun çözülmüştür. tahminimce vize başvuru merkezinde düzeltmenize imkan tanırlar.

      Sil
  25. Alper Bey oncelikle ellerinize saglik, cok faydali bir paylasim olmus... Benim nacizane bir sorum olacak, Benim halihazirda 10 yillik Amerika turist vizem var, Ve 6 aylik ingiltere turist vizesi almak istiyorum. bahsettigim Amerika vizemin olmasi herhangibir kolaylik veya farkli bir prosedur uygulanmasina sebepmidir?

    Tesekkurler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amerika vizenizin olması tabiki daha rahat almanızı sağlar.

      Sil
  26. merhaba alper bey size bi sorum olucak sizin yukarıda anlattığınız vize turistik vize için ama ben yeni mezun oldum ve ingilterede hem çalışıp hem dilimi geliştirmek istiyorum orda yanında çalışacağım bi tanıdıkda buldum bunun için vize konusunda nasıl bi yol izlemeliyim yardımcı olursanız çok sevinirim.Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bu konuda çok bilgim yok. ben sadece turist vizesi alma konusunda tecrübelerimi paylaşmaya çalıştım. ama fikrimi sorarsanız ilk önce turist vizesi alıp gidip ortamı görün derim. eğer dünyada değer gören özel bir yeteneğiniz yoksa çalışma vizesi almanız biraz zahmetli.

      Sil
  27. Alper Bey,

    Başvuru formunda “How Long Do You Stay In the UK?” sorusuna "7 DAYS" yazdım, başvuruyu tamamladım randevu aldım. fakat sonra düşündüğümde seyahatim Cumartesi'den Cumartesi'ye olduğu için aslında 8 gün orada kalmam gerekli olduğunu farkettim. Yani ben 7 Gece konaklama olacağı için oraya 7 Gün yazdım fakat şimdi şüphe oluştu.

    Sizce parayı iade alıp bütün başvuru sürecini tekrar başlatsam mı? yoksa bu şekilde gideyim mi ravdevuya?

    Size verilen vize süresi ne kadar, tam istediğiniz gün kadar mı veriliyor?

    Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  28. 7 gün yerine 8 gün yazmak vize alma sürecinde sıkıntı çıkarmaz. zaten en az 6 aylık vize verildiği için sorun olmaz. kafanızı takmayın.

    YanıtlaSil
  29. Alper Bey,

    Std Appoinment da Prioriy de 142 USD. Aradaki ücret farkını nerede tahsil ediyorlar?

    YanıtlaSil
  30. Yanlış bakmış olabilir misiniz? Priority Visa : £100.00 ...

    http://www.ge2tr.tpcontact.co.uk/services#priority-visa

    YanıtlaSil
  31. Alper Bey,

    pasaporumu 15/9 'da verdim. 8 işgünü bitti hala vize çıkmadı. 2 gün içerisinde teslim almam gerekiyor.
    TP internet sitesinde ulaşabilceğim bir telefon yok. sizce ne yapmalıyım?

    YanıtlaSil
  32. Merhaba, yazı için öncelikle çok teşekkürler. Benim bir sorum vardı, Teleperformance a ulaşamadım şansımı burda deneyeyim dedim. Ben randevu değişikliği yaptım visa4UK adresinde "update appointment" olarak fakat bana mail konfirmasyonu gelmedi. Siteye log in olunca bir problem yok, oradaki application confirmation da update edilmiş tarih gözüküyor. E-mail gelmemesi bir sorun mu sizce?

    Teşekkür ederim .

    YanıtlaSil
  33. alper bey bir sorum olucak. dil okulu icin gidicem ingiltereye kismetse. butun belgeler eksiksiz hazirladim bankada yeterli hatta fazla para gosterdim. ama tek bir belge eksik o da annemin işyerinin ticaret sicil gazetesi. vergi levhasi imza sirkusu faaliyet belgesi hersey var sicil gazetesi yok dosyamda. red yeme sansim var mi bundan dolayi?

    YanıtlaSil
  34. Aper Bey, merhaba. Dilekçelerin ikisi de antetli kağıda mı yazılmalı? Bir de el yazısı mı, bilgisayar mı?

    Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. antetli kağıda yazılmalı. el yazısı veya bilgisayar farketmez.

      Sil
  35. Teşekkürler. Bir de üzerimdeki mülk tapusunun sadece fotokopisi yeterli midir? Orijinalini de götürmeli miyim konsolosluğa? Kira kontratı yetkisi de muhasebecimde. O vekalet belgelerini de götürmeli miyim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. orjinalini götürmenize gerek yok fotokopiler kafi... kira kontratına da gerek yok.

      Sil
  36. Merhaba,
    Hazırladığınız yazı altın değerinde, keşke daha önce görseydim.2 gün önce annem ve kardeşim için Bursadan başvurduk, yalniz pasaportları istanbuldan ben alacağım için teleperformance ofisten bir vekaletname verdiler. Daha sonra farkettimki pasportları almaya giderken yanımda annemin ve kardeşimin kimlik fotokopileri harici GWF numaralı bir checklist de götürmem gerektği yazıyor. Elimde GWF numaraları var fakat bize checklist gibi bir belge verilmedi ve bursa teleperformance ın da bir telefonu yok arayabileceğim. Acaba konu hakkında bir bilginiz var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. checklist'in mühim bir belge olduğunu düşünmüyorum.bence İstanbul'da size yardımcı olurlar.

      Sil
  37. Tesekkur ederim. Bu yaz Amsterdam gezimiz var, burayi buldugum iyi oldu cok guzel yazmissiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sırada yazılmayı bekleyen onlarca ülke var. ama işten güçten zaman bulup yazamıyorum. Amsterdam gezinizde iyi eğlenceler...

      Sil
  38. alper bey merhaba verdiğiniz bilgiler gerçekten de çok aydınlatıcı çok tşkler.. benim de birkaç sorum olacak yardımcı oabilirseniz sevinirim.. ben bir devlet okulunda ingilizce öğretmeniyim eşimse vakıfbank çalışanı.. benim halam eşiminse abisi ve ablası manchester da yazşıyor bizde bu yaz oraya gitmek istiyoruz.. tabiiki turistolarak başvuru yapıcaz eğer olursa benim ilk yurtdışı tecrübem olack eşimse öğrencilik yıllarında bi öğrenci organizasyonuyla fransaya gitmiş.. henüz hiçbir işlememize başlayamadık malesef ama ben şunu sorucaktım istenilen belglerde bilet ve otel rezervasyonu diyor biz ise çok uyguna uçak bileti bulduk ve henüz hazır bi evrakımız olmamaısa rağmen hemen almak istiyoruz yani demek istediğim bilet illaki rezervli mi olmalı? çok tşkler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gidiş dönüş bileti ve kalınacak yerin ispatı vize almanın ilk şartı

      Sil
  39. elbette öyle ben sadece rezerve olunmuş bilet mi olmalı illa diye demiştim nette bi yerde öyle bişey okumuştum ama o red alınma ihtimaline karşıda yazılmış olabilir.. biz memur olduğumuz için herşeyi eksiksiz yaptığımız takdirde vize alırız diye düşünüyoruz bu yüzden de uygun bilet bulmuşken satın alalım diyoruz

    YanıtlaSil
  40. merhabalar alper bey bir soru da ben sorsam! :/ biz de eşimle ingiltere gezisi düşünüyoruz da yalnız bu online vize başvurusu yaparken ben kendi adıma ayrı eşim kendi adına ayrı mı başvuru yapıcak acaba? apply for someone else kısmı kafamızı karıştırdı da? bir de işlemleri illa 1 ay önceden yapılmak zorunda mı ağustosta gidicez mesela mayıs haziran gibi işlemleri başlatamıyor muyuz?

    YanıtlaSil
  41. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alper bey aciklayici yaziniz icin teşekkür ederim.benim size bir sorum olacakti.banka hesabinin cok eski yada yeni tarihli olmasi farkedermi.parayi vize isleminden 1 2 hafta once yatirsak sorun olurmu? Simdiden tesekkurler.

      Sil
  42. Merhaba;
    Familiy Details kısmında takıldım kaldım. Eşim ve çocuğum benimle seyahat etmedikleri halde onların da bilgilerini istiyor. Hatta babamın ve annemin bilgilerini de .. Eşimin ve çocuğumun pasaportu yok bu durumda o alanı nasıl dolduracağız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sizle seyahat etmese dahi bilgilerini yazmalısınız. bunlar sizin Türkiye'ye geri döneceğinizi garantilediği için vizeniz daha kolay çıkar.

      Sil
  43. öncelikle bu yazı için teşekkür ederim. internette konsolosluğun sitesi de dahil olmak üzere bulunabilecek en iyi kaynak.

    YanıtlaSil
  44. A decision has now been made on your application. Please allow 1-3 days for your documents to arrive at your Visa Application Centre/or to be couriered back to you. You can track your application status on http://www.tpcontact.co.uk

    Maille bu yazı geldi bana ne anlama geliyo..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. vizenizle ilgili karar verilmiş. eğer evrak eksiğiniz yoksa vizeniz çıkmıştır. tebrikler

      Sil
  45. Alper bey slm.daha once de size birsey sormustum.ama cvp alamadim.bir sorum daha olacak.simdi calistigim yerde sigorta primi asgari ucret uzerinden yatiyor.tabi aldigim maas farkli.bunu nasil belegeleyebiliriz.isyerinden maas yazisi aldigimizda ssk hizmet Dökümü ile karsilastirirlarmi.bu yaziyi alsam.maas bordrosunu vermeme gerek kalirmi?bana bir yol gosterirseniz sevinirim.

    YanıtlaSil
  46. Öncelikle bilgilendirmeleriniz için çok teşekkür ederim. Ben devlet memuruyum. valilik oluru ve kurum izin yazılarım ile tercümelerim mevcut. Valilikten ve kurumumdan izma sirküsü almak zorunda mıyım? (Belgelerde vali, vali yrd., kurum müdürü ve yardımcısı ve şube müdürü imzaları var.)

    YanıtlaSil
  47. Coşkun bey devlet memurları için çalıştığı yerden yazı, izinli olduğunu gösterir yazı ve kurum kimliği fotokopisi yeterli oluyor. Sadece vize için ingilizce bir mektup yazıp kurum amirine ( yada bağlı olduğunuz mülki amirliğe ) imzalatmanız yeterli. Diğer hiçbir evrağın ingilizce tercümesine gerek yok. Shengen için istenen evrakların aynısını vermeniz kafi.

    YanıtlaSil
  48. Merhaba Alper Bey

    Yazınız için teşekkürler. Ben üniversiteden yeni mezun oldum ve turist vizesine başvurdum 5 gün için. Babam işyeri sahibi hesapları çok aktif ancak birikim hesabı yok. Annemin birikim hesabı 5250 civarında. Babamın bir banka hesabında 5000 tl parası var. Araba ruhsatları var anck para az olduğu için red alır mıyım

    YanıtlaSil
  49. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  50. Selam ..ingiltere vizesi için öğrencilerden istenen belgeler nelerdir.üniversite öğrencisiyim.turistik gezi için ..ayrıca belgelerin fotokopileri yeterli olurmu..teşekkürler

    YanıtlaSil
  51. Yazınız için çok teşekkürler..Gerçekten çok yardımcı oldu..

    YanıtlaSil
  52. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  53. Arkadaşlar urfadan size yazıyorum burda bu işleri çevırecek malesaf bır acente ve başvuru merkezi yok kuzenımın duğunu var kasım ayında kısmetse ıngıltereye gıdecegım ıstanbulda yada ankarada tanıdıgınız yada ingiltere vizesi aldığınız guvenılır bır acente varmı acaba ? internette arama yaptığımda bir sürü çıkıyor ama çoğu güven vermiyor lütfen yardımcı olurmsunuz ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. söylediğiniz gibi internette bir çok acente var. yalan yanlış, kopyala yapıştır bilgilerle dolu. bence ingiltere vizesi için bir acenteye ihtiyacınız yok. internetten başvuru yapıyorsunuz sonra da gidip belgeleri teslim ediyorsunuz. zaten belgeleri verdiğiniz yer acente. ingiltere konsolosluğunu görmüyorsunuz bile. ama derseniz ki online formu falan ille de acente doldursun o zaman bu yazıyı okuyan arkadaşlardan yardım alalım. benim bildiğim bir acente yok.

      Sil
    2. Benim acentada müdür olan bir arkadaşım var. Onlar yapıyorlar bu işi. Güvenilirdir. isterseniz yönlendirebilirim fakat Alper beyin dediği gibi acentaya hiç ihtiyacınız yok. Ben patronum için başvuru yaptım. Evet form doldurma süreci vs. biraz sıkıntılı ama çözülemeyecek gibi değil. Bence boşa para vermeyin acenteya yazık...

      Sil
  54. Alper Bey Yazınızın ne kadar aydınlatıcı olduğunu anlatamam Sayenizde herşey çok kolay oldu, çok teşekkür ederim Ben patorunum için başvuru yaptım herşey tamam fakat randevu konfirmasyonunda yanınızda getirmeniz gereken evraklarda online vize ücreti faturası da yazıyor. Ben internetten kredi kartıyla ödeme yaptım bana bir payment referans numarası verdi ama herhangi bir fatura çıktısı vermedi. Ne yapmam gerekiyor bu konuda?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. herkes internetten ödeme yapıyor. payment referans numarasını götürün.

      Sil
  55. Merhabalar. Bilgiler için teşekkürler.

    Ben arkadaş ve teyze ziyaretine gidiyorum. Arkadaşımda kalacağım. (14 günlük tatil) Sponsorum annem, çünkü maddi olarak o karşılayacak Öncelikle sponsorlu başvurular hakkında ne düşünüyorsunuz? Ve annemin banka hesap ayrıntıları verileceğine göre, benim sadece hesap bigilerim ve imza sirkülerim yeterli olur mu? İlla para mı olmalı hesapta bir miktar?

    Kalacağım iki yer olduğundan, niyet mektubunu buna göre yazmam gerekir sanırım. Bu mektup ne kadar ayrıntılı olmalıdır? Sonuçta davetiyeler olacak elbette, ama bunları açıkça yazmalı mıyım? Ya da tek davetiye yeterli midir? Davetiye örneği nereden edinebilirim?

    Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Davetiyeyle gitmek her zaman otelde kalacağım demekten sıkıntılıdır. (resmi prosedürü daha fazla). Anneniz sizin harcamalarınızı karşılayabilir sıkıntı yok. Sadece annenizin hesabında ikinize yetecek kadar para olması lazım. Sizin ekonomik gösterge vermenize gerek yok.

      Sil
  56. Merhaba
    Ben ve eşim birlikte londra seyahati planladık.visa4uk sitesinde başvuru yapmak için önce kendim sonra eşim için ayrı ayrı mı başvuru yapacağız? Yoksa Apply For Someone Else butonu'nundan mı devam edeceğim.Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  57. Alper Bey Merhaba,

    Ingiltere visasi icin paylastiginiz bilgiler icin tesekkurler. Asagidaki bazi belgeler var, bu belgeler sirket sahibi visa basvurusu icin istenmiyor degilmi?

    Bilgilendirirseniz sevinirim.

    kolay gelsin

    ✓ SGK Hizmet Dökümü (SGK websitesinden veya e-devlet sitesinden veya iş yerinden alınabilir)

    ✓ SGK işe giriş bildirgesi (iş yerinden alınacak)

    ✓ Maaş bordrosu (son 6 aylık – iş yerinden alınacak)

    • Antetli işyeri A4 kağıdına
    • Şirket imza sirkülerinde imzası olan bir müdürden imzalı
    • Kaşeli
    • İngilizce
    • İzinli olduğu tarihler belirtilecek

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maaş bordrosu kişinin gelirini gösterir. Şirket sahibiyse gelirini gösteren başka belge vermeli. Sonuçta holding sahibi de var, bakkal dükkanı sahibi de var... Şirket sahibi olduğunu gösteren belge de gerekli.

      Sil
  58. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  59. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  60. form da hata yaptıgımızda gerı donusu olmuyor bu anladıgımız hatayı nasıl gıderebılırız

    YanıtlaSil
  61. Merhaba alper bey lutfen bana yardimci olurmusunuz kiz arkadasim iskocyada ve ben gidip tekrar donecegim ve bunun icin hangi vizeye basvuracagim ve davetiyeyi kiz arkadasimin annesi gonderecek sorun olurmu arti acentalardan biriyle evraklari yaptirmama gerek varmi cok kararsizim bu konu hakkinda

    YanıtlaSil
  62. Merhabalar,

    Kıbrısdan daha kolay ve hızlı vize alındığı söyleniyor bilginiz varmı?

    YanıtlaSil
  63. MERHABA
    DAHA ÖNCE BU SİTEDEKİ BİLGİLERİ UYGULAYARAK 6 AYLIK UK VİZESİ ALDIM.ARALIK 2015'de VİZEM BİTTİ VE ŞİMDİ 2 YILLIK ALMAK İÇİN BAŞVURACAĞIM.YANLIZ UK'de 2 AY 15 GÜN KALDIM.SİZCE BU SIKINTI OLURMU.VİZEYİ ALMA İHTİMALİM VARMI VEYA SİZCE 2 YILLIK ALMAK MANTIKLIMI.
    DAHA ÖNCE AYNI SORUNLARI YAŞAYIP ÇÖZÜM ÜRETEN ARKADAŞLAR VARSA VE YARDIMCI OLURLARSA MEMNUN OLURUM.
    ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER.

    YanıtlaSil
  64. Kenan akcay merhaba uk gidip geldiniz sizden bir takim oneriler alabilirmiyim ben kiz arkadasimin daveriyesi uzerine gidecegim de

    YanıtlaSil
  65. Merhabalar,
    Visa4uk.fco...lu adresten hesap actim-herseyi yaptim-randevu falan aldim fakat diger adrese g2tr li olana giremiyorum..
    Sayfa kullanilmiyor diyor
    Ne yapmam lazim 😁

    YanıtlaSil
  66. Merhabalar dostumn harika iş yapmışsın tam 9 kişiyi peşime taktım senin siten sayesinde adım adım hepsini vizeye kadar getirdim inşallah hepimiz onay alırız , tek bir sorum var sana , online başvuru formunda , ne yapmayı planlıyorsunuz diye bir bölüm var orayı türkçe doldurduk anlattık hikayemizi , sonuçta herkes ingilizce bilmek zorunda değil diye düşündüm , sence problem olurmu olursa başvuru tamamlandığı için bnun geri düzeltemem o sayfaların ingilizcesini yazıp dosyaya eklesem yeterli olurmu yoksa yeminli tercüman falan mı onayı lazım ??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. haklısınız... herkes ingilizce bilmek zorunda değil. ayrıca zaten burası da Türkiye konsolosluğu ve içerde bu belgeleri inceleyenler de ingilizce bilen Türkler :) fakat ingilizcesi iyi olanlar ingilizce doldursalar iyi olur.

      Sil
  67. Alp Bey merhaba. Öncelikle açıklamalarınız için çok çok teşekkürler. Nisan ayında ben-eşim-kızım(7 yaşında) Londra'ya seyahat amaçlı gitmek istiyoruz. Vizeye başvuracağız. Eşim ve benim için yukarda yazdığınız tüm evrakları toparladık. Kızım için yalnızca okuldan öğrenci belgesi aldık. Ayrıca onun ağzından başvuru dilekçesi yazmam gerekir mi? Çok teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bence hepiniz tek bir dilekçe yazsanız da olur. orada ailecek turist vizesi istediğinizi belirtebilirsiniz.

      Sil
    2. Alper Bey, gerçekten bu rehber için çok teşekkürler. Sayenizde, ben, eşim ve kızım için vize başvurumuzu kendimiz yaptık. Evraklarımızı da hazırladık, teslim ettik ve 4 iş gününde Konsolosluk'tan 2. e-mail geldi bugün :) Umarım vizemizi almışızdır. Tekrar teşekkürler...

      Sil
  68. Merhaba, bu güzel yazı için teşekkür ederim. Eşimle İngiltere vizesine başvurmak istiyoruz. Uçak biletlerini almadan önce vizeye başvurabilir miyiz? Başvurabilsek bile, kabul edilmeme riski var mı? Cevabınıza göre bu ay bilet alacaģız :) Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba, uçak bileti almadan vizeye başvurabilirsiniz. ama gidip geleceğiniz tarihleri gösteren bir uçak rezervasyonunuz olması gerekiyor. konsolosluk vizeyi uçak biletinin gidiş dönüş tarihine göre veriyor. uçak biletini alırsanız tabiki en garantisi.

      Sil
  69. Alper bey değerli bilgileriniz için teşekkürler.Ben emekliyim eşim çalışmıyor. Vize için gerekli evrakları hazırlıyorum daha önce shengen için kendim için hazırladığım bütün evrakların bir kopyasını eşimin dosyasınada koymuştum İngiltere de böylemi istiyor yoksa sadece eşimin kendi bilgilerini içeren evraklarımı dosyasına koymam gerekiyor.Bu konuda biiniz varmı? Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sadece dilekçe ortak olabilir. diğer tüm belgeleri 2 ayrı dosya yapın.

      Sil
  70. Alper bey merhaba kız arkadsım davetiye gonderecek fax yada mail ile yollasa olur mu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. davetiye ıslak imzalı olur o nedenle orjinal belge isterler.

      Sil
  71. Hocam ağzınıza sağlık. Kaç gündür bu konuyu araştırıyorum seninki kadar yardımcı bir yazıya rastlamadım.Öncelikle çok teşekkür ederim. Benim size bir kaç sorum olacak eğer cevaplandırabilirseniz çok sevinirim.

    Ben kamu personeliyim.

    Maaş dökümleri,tapu ,araç ruhsatı gibi resmi belgeleri illaki ingilizce tercümeli mi vermem gerekiyor. Tercüme gerekli ise illaki noter onaylı mı olmalı? Ben çevirip adımı soyadımı yazıp imzalasam olmaz mı?

    Bir de gidiş tarihinden kaç gün öncesinde başvuru yapabiliyoruz. 3 ay kala vize başvurusunda bulunabilir miyim mesela?

    Bu konularda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

    Saygılarımla,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İbrahim bey merhaba;
      - Hiçbir belgeyi tercüme ettirmek zorunda değilsiniz bunlar şehir efsanesi. ( Sadece işyerinden alınacak yazı ingilizce olursa yeterli )
      - Vizeye istediğiniz zaman dilimi için başvurabilirsiniz. Tercih edilen de budur zaten son güne bırakmadan önceden planlamak. Vize başlangıcı seyahat başlangıcınıza göre düzenlenecektir.

      Sil
  72. Merhaba Alper Bey,
    Eşim için başvurada bulunacağım.
    Apply for someone Else seçeneğinden sonra çıkan "applicant details" bölümünden itibaren eşimin bilgilerini mi girmeliyim yoksa burada kendi bilgilerimi girip "create application" butonundan sonra mı eşimin bilgileriyle hareket etmeliyim? Bu konuda bilgi paylaşabilirseniz çok sevinirim.

    YanıtlaSil
  73. Merhaba, geçtiğimiz günlerde soruma verdiğiniz yanıt için teşekkürler. Bilet almadık, rezervasyon yaptırdık. İki soru daha sormak istiyorum mümkünse... 1. Online başvuru yaptık, bilgilerimizi girdik ama "confirm" etmedik henüz. Confirm e tıklayınca mı kredi kartı bilgilerimizi isteyip ödeme alacak? 2.Anne-baba pasaport soruyor (ve bu bilgilerin girilmesini zorunlu tutuyor, doldurmadan geçemiyoruz) anne-babamızın pasaportu yok, kimlik bilgilerini girdik. Böyle mi yapmamız gerekiyor? Bir sorun olur mu? Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  74. Merhaba, ödememizi online basvuruda yaptık. Register at commercial partner segmesi aktif oldu. Bu segmede de herhangi bir işlem yapmamız gerekir mi? Bir de ingiltere ziyaret tarihimizde esim 24 haziran ben 1 temmuz girdim (duzeltmeyi unuttuk) simdi duzeltebilir miyiz ve bu bir aksilik yaratir mi? :( Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  75. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  76. Merhabalar yazınız gerçekten çok faydalı olmuş fakat hala kafamda birsürü soru beliriyor. Öncelikle 3 yıl önce ingiltere ye teyzemin ziyaretine gitmiş ve 1 ay konaklamışım. Teyzem eşi ve çocukları İngiltere vatandaşı ve tekrar onların davetiye si ile İngiltereye gitmek istiyorum. Fakat Üniversiteden mezun oldum ve çaışmıyorum seyahatimi annem ve babam karşılayacak bu bir sorun olur mu. Ve de bu seferki ziyaretimde arkadaşımla birlikte gitmek istiyorum.Davetiye de arkadaşımı nasıl tanıtmalıyız. Şimdiden cevaplarınız için çok teşekkürler

    YanıtlaSil
  77. merhaba. ingiltereye eşim ve 3 yaşındaki çocuğum ile gideceğiz. çocuk için schengen vizesinde noter onaylı muvafakatname istenmişti. ingiltere vizesi içinde istenir mi?

    YanıtlaSil
  78. Merhaba Alper Bey, yazınız gerçekten çok faydalı oldu, çok teşekkür ederiz yazdıklarınız için.Ben de ingiltereye vize başvurusunda bulunacağım ama en geç seyahat tarihinden kaç gün öncesine kadar başvuru yapmak gerekir acaba? Ayrıca devlet memuruyum, çalıştığım yer izin yazısını Türkçe hazırladı, İngilizceye çevirmek sart mıdır ? Şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
  79. Arkadaşlar bugün itibariyle istanbul teleperformance'den başvurumu yaptım. vize için biometrik fotoğrafa gerek yokmuş. başvuru esnasında kendileri çekiyor. tüm teleperformance'lerde sistem böyleymiş. boşuna fotoğraf çektirdik. sorularınız için serbulent2005@gmail.com a msj atabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  80. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  81. Merhaba alper bey ıngiltere gezi vizesi almak istiyorum is yerim var fakat bagkur borcumda var ayrıca ilk yurt dışı gezim olacak vize almamda sıkıntı yaratirlarmi şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merak etmeyin, bağkur borcunuzu konsolosluk görmez

      Sil
  82. Merhaba,
    vize verme süresi uzarsa ,ve oarada mecburi bir iş gezisi çıkarsa,pasaportu geri alıp yeniden randevu alabiliyormuyuz

    YanıtlaSil
  83. Merhaba,

    Turkiye'den yapilacak vize basvurulari icin yeni ve Turkce destekleyen https://visas-immigration.service.gov.uk/product/uk-visit-visa , teleperformance icin http://uk.tlscontact.com/ adreslerini kullanabilirsiniz. Aile gidiyorsaniz vukuatli nufus ornegi alarak, aile oldugunuzu ispatlayabilirsiniz.

    Kendi resmi sitelerinde, bu tarih itibari ile, hala fotograf bilgisi olmakla birlikte, fotografi, parmak izinizle birlikte kendileri cekmekteler. Fotograf goturmenize gerek yok.

    YanıtlaSil
  84. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  85. Artık biometrik fotoğraf istemiyor.
    TLS fotografinizi çekiyor. Dökümanlar tek nüsha olarak veriliyor. orjinal veya copy olabiliyor

    YanıtlaSil
  86. MERHABA,
    ONLİNE BAŞVURUDAN SONRA BIR KAÇ BİLGİNİN TÜRKÇE OLDUĞUNU FAKETTİM.HERHANGİ BİR PROBLEM YARATIR MI? ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER...

    YanıtlaSil
  87. Bu siteden ve Alper beyden aldığım bilgiler yardımı ile on gün önce evraklarımı hazırlayıp eşim ve kendim için İngiltere vizesi başvurusunda bulundum bu günde vizelerimizi aldım teşekkürler. Ben daha öceki Schengen vize işlemlerim için evraklarımı kendim hazırlamıştım biraz tereddüt etmeme rağmen İngiltere vizesinede kendim başvurayım dedim.Vize takibi yapan bürolara o paraları boşuna vermeyelim diye bende hazırladığım evrakları burada sizlerle paylaşayım dedim.Ben SGK emeklisiyim eşimde özel sektörde çalışıyor. Öncelikle belirtmem gereken internet başvurusunu yaparken İngilizce bilen birinin yanınızda olması çok önemli her kişi için ayrı ayrı başvuru yapılacak sizin adınıza eşiniz de başvuru formunu doldurabilir. İnternet üzerinden yaptığınız başvuru formunun vize ödemesinin ve siteye kayıt çıktılarını almayı unutmayın randevu günü kapıda bu evraklardaki numaranızı kontrol ederek içeriye alıyorlar.
    Kendim için teslim ettiğim evraklar:
    1-Emekli olduğunuz SGK bürosundan emekli belgesi
    2-Maaşınızı aldığınız yerden 6 aylık maaş dökümü
    3-Bankadaki mevduatınızı bildiren İngilizce yazı imzalı ve imza sirküleride ekli olarak
    4-Bankadaki hesabınızın 6 aylık hesap hareketleri imzalı ve imza sirküleride ekli olarak
    5-Ailenize ait tapuların fotokopileri
    6-Araç ruhsatı ve aracın halen sizde olduğu belli olsun diye sigorta poliçe fotokopisinide ekledim
    7- Nüfus kağıdı ve ehliyet fotokopisi
    8-Evlilik cüzdanı fotokopisi
    9-Nüfus kayıt örneği fotokopisi(İnternette doldurduğumuz formdaki aile bilgilerini ve çocuklarınız var ise bunları göstermek açısından yaralı olacağını düşündüğüm için verdim)
    10-Uçak rezervasyonu(seyahat acentesinden çıktı) ve hotel rezervasyonu(Booking.com çıktısı)verdim.
    11-Eski pasaportlarınızın (Mavi)1 den 7 ye ve son sayfasının,vize ve giriş çıkış kaşelerinin olduğu sayfaların fotokopileri ,güncel (Bordo) pasaportun kimlik bilgi sayfası ve eski vizelerin ,giriş çıkış kaşelerinin olduğu sayfa fotokopilerini
    12-e-Devletten sabıka kaydı ve askerlik durum belgesi çıktısı
    Biometrik fotoğrafa gerek yok parmak izi ile beraber kendileri çekiyorlar
    Eşim çalışan olduğu için onun belgelerinin bir kısmını iş yeri hazırladı bunları bütün iş yerleri bidiği için yazmıyorum onun dosyasına benim dosyamdaki evrakların 4-5-7-8-9-10 numaralı evrakları e-Devletten sabıka kaydını ekledim.Eşimin çalıştığı banka İngilizce yazı vermediği için vermedik.Pasaportları teslim alırken maaş ve banka bilgilerini içeren belgeler haricindeki bütün fotokopileri iade ettiler hiçbir belgeninde aslını veya noter onaylısını istemediler.Yani vizeyi alabilmek için en önemli kriter para durumumuz herhalde Herkese iyi tatiller A.Vedat

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. güncel bilgiler için çok teşekkürler... bundan sonra vize alacaklar için çok faydalı olmuş.

      Sil
  88. Alper bey merhabalar, verdiginiz bilgiler icin tesekkurler. Sizden bir fikir almak istiyorum belki bir yorumunuz olur. 3 mayis 2016 tarihinde izmirde vize icin basvuru yaptim, 12 mayis oldu halen karar verilmedi, track my application alaninda decision made kismi henuz aktif degil. 21 mayista gidis biletim var. gidis tarihimden once pasaportumun elime gecmesi yuzde kac ihtimaldir sizce ?

    YanıtlaSil
  89. yüksek ihtimal gelir. merkez istanbul olduğu için izmir'e kargo gidip gelişi normal süreyi uzatıyordur.

    YanıtlaSil
  90. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  91. Merhaba ben üniversite öğrenciyisim.İngilitereye turist olarak 6 ay vize ile gitmek istiyorum.Daha önce hiç yurt dışına çıkmadım. benim ingilterede dayım var.o bana istek yollasa gitmem konusunda ne kadar kolaylık sağlar veya hangi aşamada bu isteği benim için istemeli.İlk olarakmı son olarakmı istek yollanmalı...Bana detaylı bilgi verirseniz çok memnun olurum saolun...Bu arada dayım 15 senedir orda ve işyeride var...

    YanıtlaSil
  92. Merhaba ,
    Yazınız sayesinde başvuru sürecini takip ettim. Elinize sağlık.
    Eski pasaportun fotokopisi var ,ama nerede olduğunu bulamadığım için aslını teslim edemeyeceğim. Evrakları teslim ederken fotokobisini koyacağım ayrıca başvuru formunda detaylı seyahat bilgilerini yazdım . Başvuru yaparken ''in your possession'' seçeneğini işaretledim ve gönderdim çünkü kayıp değil aslında bende ama nerede bulamıyorum. .Ama şimdi içim içimi yiyor kabul edilmeyecek sanırım . Sizce fotokopileri beyan edersem sorun çıkarmama ihtimalleri nedir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Kübra hanım
      Eski pasaport fotokopilerinizi verdiniz ise sorun yok ben eski pasaportlarımı ve tapu ruhsat gibi evrakları yanımda götürdüm ama hiçbirini görmek için istemediler.Benim anladığım en önemli şey banka hesaplarınızda yeterli miktar paranız ve hesap hareketlerinde vize başvurusundan önce büyük para hareketlerinin mantıklı açıklaması olsun.Diğer evraklarınızda sorun yoksa hesabınızda yeterli ise vize alırsınız.İyi tatiller

      Sil
  93. Merhaba cevabınız için teşekkürler , evrakları teslim ettim 08 Haziranda hayırlısı bekliyorum.
    Vize cevabı geldiğinde pasaportu geri almak için illa kişinin kendisi mi gitmeli,yoksa vekalet ile başkasına aldırabilir mi?

    YanıtlaSil
  94. vekalet ile aldırabiliyor

    YanıtlaSil
  95. Teşekkürler Alper Bey, Vize 8 iş gününde çıktı.

    YanıtlaSil
  96. Merhaba, ödememizi online basvuruda yaptık. Register at commercial partner segmesi aktif oldu. Bu segmede de herhangi bir işlem yapmamız gerekir mi?

    YanıtlaSil
  97. Alper bey merhaba,
    Biz de ağustos ayında eşim annem ve 2 çocuk(10 ve 1.5 yaş) gitmek için form doldurmaya başladık ancak bu gelir kısmındaki dağılımı nasıl yapıyoruz örneğin bir bebeğin 1 aylık yaşam için ne kadar paraya ihtiyacı olduğunu nasıl belirliyoruz.Ayrıca üzerimizde arsa tapu kaydı var ama bundan herhangi bir gelir elde etmiyoruz. Bununla ilgili bir bölüm var sterlin olarak getirisini yazmamızı istiyorlar buna hayır desek bile tapu fotokopilerini koyduğumuzda bir problem olur mu acaba?
    Teşekkürler,

    YanıtlaSil
  98. Merhabalar
    Benim sorum şu ki visa for uk sitesine girdiğimizde apply for new service diyor yeni servisi kullanabilirsiniz diyor ben oradan yaptım fakat sorun şu ki bu site ayrı bir sayfada buluşma detaylarını vermek,yazdırmak yerine normal bi sayfasında gösteriyor o sayfayı çıkarıp götürsek olur mu?
    Şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
  99. Alper bey o kadar faydalı bir kaynak oldu ki bu vizecilerin elinden kurtulduk. Çok çok teşekkür ederim çok güzel bir yazı olmuş elinize sağlık sağlığınıza duacıyım. Allah işinizi gücünüzü rast getirsin. Allah tuttuğunuzu altın etsin. Allah gönlünüze göre versin sizi seviyorum. Saygılar sevgiler. :*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. rica ederim. sırf gezmek için bu kadar eziyetli bir sürece bizi zorlayan insanlara karşı bir nebze olsun faydalı olabiliyorsak mutlu olurum.

      Sil
  100. ALPER BEY MERHABA SİZE BİR SORUM OLACAKTI ŞUAN BENIM 3 AYLIK TURIST VIZEM VAR ASLINDA 6 AYLIK AMA GERİYE KALAN 3 AY VAR BEN BUNU NASIL DEGERLENDIRIM INGİLTEREDE ÇALIŞABİLİRİM

    YanıtlaSil
  101. süper ve çok açıklayıcı. Tebrikler!

    YanıtlaSil
  102. Alper bey merhaba size bir sorum olacaktı belgelerin hepsini kargo yoluyla göndermek mümkünmü acaba teleformance şirketine gitmeden sadece kargo ile vize alabilirmiyiz

    YanıtlaSil
  103. Merhaba Alper Bey,
    Türkiyede yaşayamıyorum. Yaşadığım ülkeden ingiltere vizesine başvurabiliyor muyum?

    YanıtlaSil
  104. Merhaba Alper bey ocakta ingiltereye vize basvurusu yapacagim ama daha once yurt dışı maceram olmadi is yerim var yeteri kadar hesapta param var sizde vize alabilirmiyim çoğu kişi alamazsin diyor kafam karisti cevap verirseniz cok sevinirim simdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
  105. Çok güzel ve detaylı bir paylaşım. Teşekkür ederim ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil